Kırşehir'deki Uzun Çarşı'da bayram yoğunluğu

Kırşehir'deki Uzun Çarşı'da bayram yoğunluğu yaşanıyor. Tarihi çarşıda Kurban Bayramı alışverişi hızlandı.

Kırşehir'deki Uzun Çarşı'da bayram yoğunluğu

Kırşehir'de tarih kokan Uzun Çarşı'da bayram yoğunluğu başladı. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar alışveriş yapmak için tarihi çarşıyı ziyaret ediyor.

Uzun Çarşıda esnaf bayram hazırlıklarını tamamladı, vatandaş ise bayram alışverişiyle çarşıda yoğunluk oluşmasını sağladı. Kırşehir'de asırlardır esnaf tarafından kullanılan ve yeni iş merkezlerinin faaliyete geçmesiyle Uzun Çarşı, yenilenen görünümüyle de vatandaşın alışverişte gözde çarşısı oldu. Osmanlı Devleti döneminden kalan Uzun Çarşı, şehirde ticaret merkezi haline geldi. Kurban Bayramı öncesinde vatandaş alışveriş için tarihi çarşıyı tercih ederken esnafta bayram hazırlıklarını bitirdi.

Kırşehir'deki Uzun Çarşı'da bayram yoğunluğu

BIÇAK BİLEYİCİLERİNDE İŞ YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bileyleten Ömer Yılmaz adlı vatandaş bıçaklarını bileyletmek için tarihi çarşıyı tercih ettiğini ve çarşıda alışverişlerin erken başladığını ifade etti. Esnaflar arasında en yoğun mesainin yaşandığı bıçak bileyicisi Murat İşeri adlı esnaf ise "Bütün esnaf iş yapıyor ama Kurban Bayramı öncesinde bizlerde ciddi oranda iş yoğunluğu var" diye konuştu.

"Bıçakçı, baharatçı, hırdavatçı herkes nasibini alıyor" diyen Ünsal Gümüş adlı esnaf, bıçakçı, hırdavatçı, baharatçı, çanak çömlek satanı için talebin fazlalaştığını söyledi. Çarşıda kardeşlik ve sevgiyle imece usulünün uygulandığını anlatan Emre Altuner adlı esnaf, kurban hazırlıklarında esnaflar içerisinde bıçakçıların yoğun mesai yaptığını söyledi.

Esnaflar, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yoğunluğun artmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER