Kırşehir’deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti tamamen kuruyarak çöle döndü!

Kırşehir’de yer alan Seyfe Gölü Kuş Cenneti, eski havasını kaybederek çöle dönüştü. Vatandaşlar çöle dönüşen göl için üzüntülerini belirtti.

Kırşehir’deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti tamamen kuruyarak çöle döndü!
Furkan Erkan Furkan Erkan

Doğal güzelliklere tatil amaçlı gidilen yerlerde ne yazık ki vatandaşların ihmal ve dikkatsizliği ileride kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu sonuçlar doğrultusunda bazı göller ve yeşil alanlar çöple dolarak eski cazibesini kaybetmeye başlıyor. Bunlardan biri de Kırşehir’deki bir gölde yaşandı.

Kırşehir’de yer alan ve bir zamanlar turnalar ve Flamingoların görsel şölenine sahne olan Seyfe Gölü Kuş Cenneti, tamamen kuruyarak çöle dönüştü.

KUŞ CENNETİ ARTIK ÇÖLE DÖNÜŞTÜ

Kırşehir’deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti tamamen kuruyarak çöle döndü!

Geçmişte birçok kuş türüne ev sahipliği yapan bu göl; artık ziyaretçilerine kuşları izlemek yerine çöl manzarası sunuyor. Bir dönemin göz kamaştıran kuş cenneti; ziyaretçi akınına uğrasa da piknikçiler tarafından bırakılan çöplerle eski güzelliklerini aratır hale geldi. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında göç eden turnalar ve flamingoların varlığıyla göz kamaştıran göl, susuz haliyle görenleri üzdü.

Göle gelen Murat Mustafa Kaya; Seyfe Gölünü izlemeye geldiğini ve internette yayınlanan fotoğrafların gördüğü manzaranın aksi olduğunu söylerken; Fadime Koç da; "Seyfe Gölüne ailemle gezintiye geldim. Ne kuş ne de su var" dedi.

Bir başka gölü görmeye gelen vatandaşlardan Şükrü Koç ise gördüğü manzara karşısında şok geçirdiğini ve su olmadığını dile getirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER