Kırşehir'de jandarma 471 tarihi eser yakaladı!

Kırşehir’de son 3 aylık süreçte tarihi eser oldukları tahmin edilen 471 obje ve çeşitli kazı malzemeleri yakalandı.

Kırşehir'de jandarma 471 tarihi eser yakaladı!

Türkiye’de tarihi eser kaçakçılığı suçunu işleyenlerin ve işlemek isteyenlerin sayısının az olmadığı biliniyor. Emniyet birimleri de bu toprakların tarihi eserlerinin kaçırılmaması için sürekli denetim yapıyorlar. Tarihi eserlerin farklı amaçlarla kullanılmasının önüne geçilmek için Kırşehir’de yapılan uygulamalarda başarılı sonuçlar elde edildi.

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri il genelinde definecilere göz açtırmıyorlar. Son 3 aylık süreçte yapılan operasyonlarda 471 adet obje yakalandı. Bu objelerin tarihi eser olduklarından şüphe edilirken uzmanlar incelemeye aldılar.

KIRŞEHİR’DE TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GEÇİT YOK!

Kırşehir'de son 3 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 471 obje, 2 tabanca ile çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, haziran, temmuz ve ağustos aylarında il genelinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında çalışması yürütüldü.

Kent merkezi, Mucur, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerinde icra edilen 19 operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 471 obje, 108 muhtelif kazı malzemesi, jeneratör, hilti, 2 dedektör, 2 tabanca ve 17 tabanca fişeği ele geçirildi.

Yapılan operasyonlar neticesinde toplamda 45 kişinin gözaltına alındıkları bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamaları yapıldıktan sonra adliyeye sevkleri gerçekleştiriliyor. Bu şüpheliler için nihai karar ise adli işlemler sonucunda netlik kazanıyor.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Kırşehir’de define avcılığı yapanlara yönelik uygulamaların sürdürüleceği bilgisi verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER