Kırşehir'de horoz dövüştüren 36 kişi gözaltına alındı

Kırşehir'de horoz dövüştürüldüğü ihbarı üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda horoz dövüştüren 36 kişi gözaltına alındı.

Kırşehir'de horoz dövüştüren 36 kişi gözaltına alındı

Kırşehir'de horoz dövüştürülen adrese baskın yapıldı. Operasyonda 36 şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Kırşehir'de horoz dövüştürülen adreslere baskın yapılması sonucu 36 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre bir iş yerinin deposunda horoz dövüştürüldüğü üzerine polis ekiplerine ihbar geldi. Gelen ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, iş yerinin deposunda horoz dövüşü yapıldığı belirlendi. Horoz dövüşü yaptırdığı belirlenen İ.A.K. ve izleyen 35 kişi suçüstü yakalandı.

Kırşehir'de horoz dövüştüren 36 kişi gözaltına alındı

4'Ü YARALI OLMAK ÜZERE TOPLAM 15 HİNT HOROZUNA EL KONULDU

Operasyon yapılan adreste dövüştürüldüğü belirlenen 4'ü yaralı olmak üzere toplam 15 Hint horozuna el konuldu. Operasyonda ayrıca horoz dövüşünde kullanılan etrafı çevrili ring, seyredenlerin oturması için hazırlanmış tribün, horozları tartmakta kullanılan 1 tartı ve horoz kafesleri de bulundu. Horoz dövüşü yaptırdığı belirlenen İ.A.K. ile horoz dövüşü izleyen 36 şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Ekipler tarafından el konulan 15 Hint horozu ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Eğlence amacıyla, özel olarak yetiştirilmiş ve eğitilmiş horozları dövüştürmek, horoz dövüşü olarak adlandırılıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER