Kırşehir'de 20 milyon liralık siber dolandırıcılık operasyonu

Kırşehir merkezli olarak toplam 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 6 şüpheli yakalandı.

Kırşehir'de 20 milyon liralık siber dolandırıcılık operasyonu

Türkiye’de sosyal medya dolandırıcıların ana hedefi haline geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık eylemleri ise emniyet birimlerinin radarına girmeye devam ediyor. Bu çerçevede Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı bir operasyon yapıldı.

Toplam 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda sosyal medyada çalıntı ve sahte hesaplar üzerinden yatırım tavsiyesi bahanesi ile insanları milyonlarca lira dolandıran bir şebeke yakalandı. Şüphelilerin farklı illerde oldukları ve internet üzerinden haberleştikleri tespit edildi. Polis yakalanan şahısların cep telefonu ve bilgisayarları dahil olmak üzere tüm dijital materyallerine el koydu.

POLİSTEN KAÇAMADILAR

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılık yapanlara yönelik Kırşehir merkezli Antalya, Eskişehir, Hatay ve Hakkari'de operasyon düzenledi.

Operasyonda, sahte ve çalıntı hesaplar üzerinden "yatırım tavsiyesi" bahaneleriyle mağdurlardan milyonlarca lira haksız kazanç sağladığı tespit edilen M.M.Y, M.Z.B, Ö.F.Y, N.S.G, H.Y. ve D.T. gözaltına alındı.

Kırşehir'e getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

20 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ

Öte yandan zanlıların banka hesaplarına, son 10 günde 20 milyon lira aktarıldığı tespit edildi.

Mağdurların kaybettikleri paraların kendilerine iadesi konusunda işlemlerin devam ettiği bildirildi. Şüphelilerin yargılanmasına ise ilerleyen haftalarda devam edilecek. Mağdurlar şikayetçi olarak davaya katılacaklar ve şüphelilerin ceza almaları için talepte bulunacaklar. Ayrıca benze rolaylara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kapsamlı bir çalışma yapılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER