Kırşehir Valisi muhtarları bilgilendirdi

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, il genelinde mahalle ve merkeze bağlı köylerde muhtarlık yapanlarla bir araya geldi.

Kırşehir Valisi muhtarları bilgilendirdi

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, muhtarlar ile bir araya geldi. Bu toplantıda muhtarlara yeni gelişmelere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bunun yanında muhtarların yeni Muhtar Kimlik Kartları da kendilerine teslim edildi.

Muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerinin altı çizilen toplantıda özellikle vatandaşların önemli konularda muhtarlar tarafından uyarılarak bilgi verilmesi istendi. Suyun tasarruflu kullanılması, düğünlerde silah atılmaması, anız yakılmaması gibi konularda vatandaşların hassasiyet göstermelerinin sağlanması gerektiği belirtildi.

MUHTARLAR İLE TOPLANTI!

Muhtarlara yönelik tarım, altyapı, nüfus hizmetleri, emniyet ve asayiş gibi birçok konuda bilgilendirme sunumları gerçekleştirilirken, yeni "Muhtar Kimlik Kartları" teslim edildi.

Toplantıda konuşan Vali Buhara, muhtarlarla bir araya gelerek, onları bilgilendirdiklerini ve yeni güncel gelişmeleri anlatarak, onların taleplerini de dinlediklerini ifade etti.

Toplantıda, düğünlerde silah atılmaması, silah ve av tüfeği ruhsatı, köy yerleşim yerlerinin genişletilmesi, suyun tasarruflu kullanımı, mera işgali, anız yakılmaması, çiftçi kayıt sistemi, tarımsal destekler ve dağıtımı, yeni kimlik kartı ve ehliyet belgesi başvuruları gibi bazı konularda da muhtarlardan vatandaşı uyarması istendi.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’nın ilerleyen aylarda da sık sık muhtarlar ile bir araya geleceği öğrenildi. Muhtarlar ile sağlıklı bir iletişim kurmanın önemini bildiklerini aktaran Vali Buhara bu konuda iletişim kanallarını sürekli olarak açık tutacaklarını belirtti. Muhtarlar da gördükleri ilgiden memnun kalarak toplantıdan ayrıldılar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER