Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum ne, kaç hayatını kaybetti?

Günlerdir karanlık günler geçiren Kırklareli'nin sel bilançosu ağır oldu. Selin bıraktığı hasar sabah saatlerinde net şekilde ortaya çıktı.

Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum ne, kaç hayatını kaybetti?

Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki İğneada beldesinde, önceki gün sabah saatlerinde başlayan yağmur dakikalar içerisinde sağanak yağışa döndü. Yağışla beraber sel meydana geldi ve dereler taştı. Hayat bir anda felç oldu.

Ünlü Longoz Ormanları’nda dev ağaçlar şiddetli rüzgar ve yağmurun etkisiyle kökünden sökülerek sürüklendi, bungalov evlerin bir kısmı sular altında kalıp zarar gördü. Felakette ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

selin-vurdugu-istanbul-ve-kirklareli-nde-son-durum-16301862-7580-m-1694034036.jpg

310 KİŞİLİK ARAMA EKİBİ KURULDU

Bölgeye çok sayıda jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, AFAD, Sahil Güvenlik, Özel İdare, Karayolları ekipleri sevk edildi. Toplam, 1 uçak, 2 helikopter, 25 araç ve iş makinesi ile totalde 310 personel arama çalışmalarında görev aldı. Yapılan arama çalışmalarında önceki gün 6 kişi mahsur kaldığı bölgelerden kurtarılırken, 1’i kadın 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

KIRKLARELİN'DEKİ SELDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Dün sabah yapılan aramada da bungalov evlerin bulunduğu Sisli Vadi mevkisin de 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde ölenlerin sayısı 5'e yükselmişti. Ve bir acı haberde bugün geldi, kayıp olan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bu çerçevedeselde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 kişiye yükseldi.

METREKAREYE 196 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Bölgeye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kırklareli Valisi Birol Ekici ile yaşanılan felakette yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

kapak-163847.jpg

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, o bölgede son 500 yıldır bu kadar yağış olmadığının altını çizerek, "DSİ verilerine göre son 500 yılda bölgede bu kadar büyük yağış olmamış. Son 24 saatte bölgeye metrekareye 196 kg yağmur düşmüş. Selin enkazdan koparıp getirdiği çok sayıda orman envanteri var vadide. Bunu kaldırmak için Orman İşletme Müdürlüğümüzü ve bölgedeki orman şefliklerimizi harekete geçirdik" dedi.

Ayrıca yaşanan taşkınlar sebebiyle Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 1150 dönüm tarım arazisi zarar gördü.

SONRAKİ HABER