Kırıkkale’de yıkım kararı verilen binanın yıkımında 3 bina hasar aldı

Kırıkkale’de hasarlı olması sebebi ile yıkım kararının verildiği binanın yıkımı sırasında çıkan enkaz parçaları 3 binaya hasar verdi.

Kırıkkale’de yıkım kararı verilen binanın yıkımında 3 bina hasar aldı

Aktarılan son habere göre Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde bulunan 6 katlı bir binaya hasarlı olduğu için yıkım kararı verildi.

İş makineleri ile başlatılan yıkım sırasında binanın enkazından çıkan parçalar 3 binanın üzerine devrildi. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

TARTIŞMA YAŞANDI

Zarar gören binalardan birinin girişini molozlar kapatınca zemin kattaki dairede bulunan 8 kişi mahsur kaldı. Hasar alan 5 katlı apartmanda yaşayan Fatoş Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünden beri inşaat yetkilileriyle tedbir alınması konusunda tartıştıklarını söyledi.

“YETKİLİLERİ KAÇTI, KİMSE YOK”

Kendisine "Kadın başınla sen biliyorsun?" dendiğini öne süren Altınok, "Bize binada bulunmayın demişlerdi, biz de evde kalmadık. Sabah geldik düzenli yıkılması gereken bina, bir anda kepçeyle apartmanımızın üzerine yıkıldı. Şu anda inşaat firmasının yetkilileri kaçtı, kimse yok. Apartmanda da kimse yoktu, 2 gündür çıkarıyorlardı. Biz iki tarafa da önlem alınsın, diğer binalara zarar verilmesin dedik ama dinlemediler." diye konuştu.

“KOLONLARIN PATLADIĞINI GÖRDÜM”

Yıkılan binanın sakinlerinden Nursel Açar da "Bir süre önce gece binamızın duvarları çatladı ve dışarı çıktık. Deprem oluyor zannettik. Aşağı indiğimizde kolonların patladığını gördük. Ben depremzedeyim, Hatay'da depreme yakalandım ve enkazdan çıktım. Yetkililere binaya girip girmeyeceğimi sordum. Ardından binaya 4 mühendis gönderdiler ve buranın acil terkedilmesi gerektiğini söylediler. O günden beri de binaya girmedim ve birkaç gün önce yıkım başladı. Bugün de yıkılırken yan binalar hasar aldı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan mahsur kalan vatandaşlar için itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Demir korkulukları kesen ekipler zemin katta mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER