Kırıkkale'de kurbanlık taşıyan araçlara denetim yapıldı

Kırıkkale'de jandarma ve polis ekipleri, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık taşıyan araçları denetledi.

Kırıkkale'de kurbanlık taşıyan araçlara denetim yapıldı

Kırıkkale-Samsun kara yolu Balışeyh ilçesi uygulama noktasında kurbanlık taşıyan araçlara denetim yapıldı. Denetimlere aralıksız devam edileceği belirtildi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, "kilit kavşak" olarak adlandırılan Kırıkkale'de canlı hayvan taşıyan araçlar denetlendi. Kırıkkale-Samsun kara yolu Balışeyh ilçesi uygulama noktasında yapılan denetimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ve polis ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Denetimlerde kurbanlıkların kulak küpesi, sağlık raporu ve araçların dezenfeksiyon belgelerine bakıldı. Öte yandan gerçekleştirilen denetimde sürücülerin asayiş, araçların da rutin trafik kontrolleri yapıldı.

Kırıkkale'de kurbanlık taşıyan araçlara denetim yapıldı

"7 GÜN 24 SAAT ESASINA GÖRE DENETİMLERİMİZİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ"

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde Kurban Bayramı öncesinde denetimler yaptığını ifade etti. Kırıkkale'de de 4 noktada denetimlerin devam ettiğini anlatan Fatih Ateş, sözlerine şöyle devam etti:

"7 gün 24 saat esasına göre denetimlerimizi yapma gayretindeyiz. Denetimlerde hayvanların küpesine, hastalıklı olup olmadıklarına, hayvanların araç içerisindeki refahına dikkat ediyoruz. Yine nakil evrakına bakıyoruz. Kurban Bayramı'nın güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz."

Kurban Bayramı nedeniyle ekipler, daha sık denetimler gerçekleştiriyor. Fatih Ateş, hem hayvan pazarlarında hem de kesim yerlerinde denetimlere aralıksız devam edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER