Kırıkkale'de korkutan yangın! Keresteler alev aldı

Şehrin merkezinde yer alan Sanayi Mahallesinde çıkan yangın bölge sakinlerinin gergin dakikalar geçirmesine neden oldu. Yangının çıktığı yer alevlerin kısa sürede büyümesinde büyük rol oynadı.

Türkiye yangın haberlerinin yoğun olduğu bir yaz dönemini daha yaşıyor. Çeşitli nedenlerle çıkan yangınlar insanların hayatlarına neden olduğu kadar yerleşim yerlerinde de ciddi hasarlar bırakıyor.

Konuya bir örnekte Kırıkkale'den geldi. Şehrin bilindik mahallelerinden Sanayi mahallesinde yaşanan yangın kısa zamanda büyüdü. Keresteciler sitesinde çıkan yangın paniği iki katına çıkarmaya yetti. Yanmaya en müsait cisimlerden olan kerestelerle dolu bu açık alan deposunda çıkan yangın sonrasında vatandaşlar hızlı bir şekilde itfaiye ekiplerine haber verdi.

Hangi sebepten dolayı kerestelerin yandığı bilinmezken ihbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin etkili müdahalesi ile yangın söndürüldü. Korkutucu boyutlara ulaşmadan söndürülen yangın sonrasında itfaiye ekipleri bir süre daha alanda çalışmalarına devam etti.

Ekipler alevlerin yeniden yükselme ihtimalini sıfıra indirmek adına bölgede soğutma işlemleri uyguladılar. Öte yandan emniyet ekipleri yangının çıkış nedenini bulmak ve olası suçluları tespit etme adına soruşturma başlattı.

Soruşturmanın sonunda yangın ile ilgili bilinmeyenlerin açıklığa kavuşması bekleniyor. Olayda bir can kaybı ya da yaralanmanın olmayışı ise çevredeki vatandaşları rahatlatan bir bilgi oldu.

Kaynak: Haberankara.com