Kırıkkale'de Keskin Belediyesi'nde eski personellere zimmet soruşturması

Kırıkkale’nin Keskin Belediyesi’nde bir süredir yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Kırıkkale'de Keskin Belediyesi'nde eski personellere zimmet soruşturması

Kırıkkale’de Keskin Belediyesi’nde yolsuzluk iddiaları neticesinde bir soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturmada Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile Keskin Belediyesi’nde mali hizmetler müdürlüğünde eski büro personeli olan kişi gözaltına alınmıştı. Bu gözaltına alınan şahıs hakkında çıkarıldığı mahkemeden tutuklama kararı çıktı.

Soruşturma kapsamında Keskin Belediyesi’nin eski mali hizmetler müdürü için de gözaltı kararı verildi. Bu şahıs da polis tarafından gözaltına alındı ve hakkında yasal işlem başlatıldı. Eski mali hizmetler müdürü henüz mahkemeye çıkarılmadı.

BELEDİYEDE ZİMMET OPERASYONU

Keskin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Keskin Belediyesi'nde meydana gelen zimmet iddiasıyla ilgili olarak, mali hizmetler müdürlüğünün eski büro personeli M.G., 18 Eylül günü polis ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İfadesinin ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında eski mali hizmetler müdürü olarak A.Ş. de gözaltına alındı, hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Keskin Belediyesi'nde zimmet suçuyla alakalı olarak açılan soruşturma devam ediyor. Bu iddialar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırılıp adli işlemler yapılıyor. Şu anda soruşturma kapsamında 1 kişi tutuklanırken 1 kişi hakkında da işlemler sürüyor. Her iki kişi de şu anda Keskin Belediyesi’nde personel olarak çalışmıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER