Kırıkkale'de keklikler doğaya salındı

Kırıkkale Çelebi'de biyolojik mücadele için keklikler, ilçedeki dağlık araziye bırakıldı.

Kırıkkale'de keklikler doğaya salındı

Kırıkkale Çelebi'de kınalı keklikler doğaya bırakıldı. Bölgede av koruma memurları ve jandarma ekipleri denetimler gerçekleştirecek.

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğaya keklik salımı programı düzenlendi. Kahramanmaraş Keklik Üretim Merkezinden Kırıkkale'ye getirilen kınalı keklikler, Çelebi ilçesindeki dağlık araziye salındı. Tarım zararlılarıyla biyolojik mücadelede önemli bir rol oynayan keklikler, süne, kene ve çekirge gibi zararlılarla etkili bir şekilde mücadele edebilecek. Salım yapılan bölgede av koruma memurları ve jandarma ekiplerince denetimler yapılacak.

Kırıkkale'de keklikler doğaya salındı

"HEP BİRLİKTE DOĞAYA SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞALIM"

Çelebi Kaymakamı Mehmet Melih Dalan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde Çelebi ilçesinde keklik salımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Mehmet Melih Dalan, "Avcılık bilincinden yoksun avcılar, bu bölgelerde bıraktığımız kekliklere zarar verebiliyorlar. Bunun denetimlerini sağlayacağız fakat burada iş özellikle avcılarımıza ve halkımıza düşüyor. Bu hayvanları koruyacak olan yine bizleriz. Jandarmamızla beraber kontrolleri sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir de doğanın korunması ve biyolojik mücadelenin desteklenmesi için keklik salımının önemini vurguladı. Bu tarz etkinliklerin devamını dilediklerini anlatan Erdemir, hep birlikte doğaya sahip çıkılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER