Kırıkkale'de DEAŞ operasyonunda yabancı uyruklu 1 kişi yakalandı

Kırıkkale’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyon yabancı uyruklu olduğu belirlenen bir zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Kırıkkale'de DEAŞ operasyonunda yabancı uyruklu 1 kişi yakalandı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyon kapsamında tespit edilen bir kişi kent merkezinde polisler tarafından yakalandı.

Yakalanan şahsın evinde polisler daha sonra arama yaptılar. Yabancı uyruklu olan şahsın evinde cep telefonu ile 2 sim kart ele geçirildi. Şahsın DEAŞ ile olan bağlantısı derinleştirilmeye çalışılırken emniyette işlemleri devam ediyor.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yürüttü.

Ekipler, örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen yabancı uyruklu M.Q.H.A.M'yi kent merkezinde yakaladı.

Şüphelinin evinde yapılan aramada, suç unsuru olabileceği değerlendirilen cep telefonu ve 2 sim kart ele geçirildi.

Gözaltına alınarak sorgulaması devam eden şahsın bu işlemleri sona erdiğinde adliyeye sevk edileceği bildirildi. Terör örgütü DEAŞ’a üye olduğu belirlenen şahıs hakkında çıkarılacağı mahkeme tarafından karar verilecek. DEAŞ’ın Kırıkkale’de olası yapılanmasına ilişkin kapsamlı çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER