Kırıkkale'de Çevre Haftası etkinliği gerçekleştirildi

Çevre Haftası etkinliği, birçok ilde çeşitli programlarla kutlanıyor. Kırıkkale'de düzenlenen Çevre Haftası etkinliğinde çevre temizliği yapıldı.

Kırıkkale'de Çevre Haftası etkinliği gerçekleştirildi

Kırıkkale'de Çevre Haftası etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında Kırıkkale'deki birçok noktada çevre temizliği gerçekleştirildi.

Kırıkkale'de Çevre Haftası etkinliği kapsamında vatandaşlar bir araya geldi. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, belediye personeli ve gençlerle Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında kent merkezinde temizlik yaptı. Kırıkkale Belediyesi önünde toplanan Önal ve beraberindekiler, Zafer Caddesi, Hüseyin Kahya ve Meyhoş parkları ile Cumhuriyet Meydanı'nda çevre temizliği yaptı. Başkan Ahmet Önal, Dünya Çevre Günü'nün anlam ve önemini anlatmak ve yaşatmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kırıkkale'de Çevre Haftası etkinliği gerçekleştirildi

"TOPLADIĞIMIZ ÇÖPLERİN BÜYÜK BİR KISMI GERİ DÖNÜŞÜME UYGUN MALZEMELER"

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, "Hem vatandaşımıza çevrenin önemini anlatmaya çalışıyoruz hem de gördüğümüz noktalarda müdahil oluyoruz. Epey çöp de topladık. Aslında geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çünkü topladığımız çöplerin büyük bir kısmı geri dönüşüme uygun malzemeler. Geri dönüşüm aynı zamanda ekonomik katkısı ve değeri olan bir konu" dedi.

Dünyada son dönemde geri dönüşümle ilgili ciddi adımlar atıldığını söyleyen Önal, "Bizim de Kırıkkale Belediyesi olarak ciddi çalışmalarımız var. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz, yaşadığımız kentin, coğrafyanın, bölgenin temiz tutulması her şeyden önemli" ifadelerini kullandı.

Çevrenin önemini anlatmak amacıyla etkinlik yaptıklarını belirten Ahmet Önal, Dünya Çevre Günü için gerçekleştirilen etkinliğe ciddi katılım olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER