Kırıkkale'de asayiş uygulamalarında 13 kişi yakalandı

Kırıkkale’de yapılan asayiş uygulamalarında 13 şüphelinin yakalandığı ve haklarında işlem yapıldığı açıklandı.

Kırıkkale'de asayiş uygulamalarında 13 kişi yakalandı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde asayiş uygulamalarına devam ediyor. Vatandaşların huzuru ve güvenliği için gerçekleştirilen bu uygulamalarda huzuru bozacak şekilde kanunlara aykırı hareket eden kişiler tespit edilerek yakalanıyorlar. Bu şekilde yapılan denetimlerde 13 kişinin şüpheli sıfatıyla yakalandıkları bildirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Yakalanan 13 şüpheli hakkında adli işlemler başlatıldı. Bu işlemler yapılan eylemin kanunsuzluk boyutuna göre değişebiliyor. Adliyeye sevk edilen veya edilecek olan şüpheliler hakkında nihai kararlar burada verilecek. Sürece ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği de belirtildi.

Kırıkkale'de asayiş uygulamalarında 13 kişi yakalandı

260 KİŞİ SORGULANDI

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il ve ilçe merkezlerinde yapılan uygulamalarda 260 kişi ve 38 araç sorgulandı. Sorgulanan kişiler içerisinde herhangi bir sorun tespit edilmeyen vatandaşlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak içerilerinde çeşitli suçlardan aramaları bulunanlar, kanuna aykırı hareket etmiş olanlar için ise gözaltı işlemi yapıldı.

ELE GEÇİRİLENLER AÇIKLANDI

Kırıkkale’de asker eğlenceleri ve düğün törenleri de emniyet birimlerince denetleniyor. Özellikle bu törenlerde silah atılması vatandaşların hayatlarına kast edebiliyor. Asker eğlencesi ve düğün törenlerinde ise il merkezinde 6 tabanca, tüfek, 28 fişek, Sulakyurt ilçesinde 2 tabanca, 4 tüfek, 182 fişek, Yahşihan ilçesinde ise tabanca ve 5 fişek ele geçirildi.

Kırıkkale'de asayiş uygulamalarında 13 kişi yakalandı - Resim : 2

Gözaltına alınan kişilerin sayısı 13 olarak açıklanırken haklarında adli işlem yapıldığı bildirildi. Şahısların dosyalarına ilişkin işlemler tek tek yapılıyor. İşlemi tamamlananlar ise gerekmesi durumunda adliyeye sevk ediliyorlar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER