Kırıkkale'de, 6 Şubat depremleri için fotoğraf sergilendi

Kırıkkale'de 6 Şubat 2023 depremleri ve depremde hayatını kaybedenler anıldı. Programı, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü düzenledi.

Kırıkkale'de, 6 Şubat depremleri için fotoğraf sergilendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük hasara yol açan depremlerin üzerinden iki sene geçti. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, bu çerçevede fotoğraf sergisi açtı.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığının deprem bölgesindeki çalışmalarını yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve beraberindekiler tarafından Kırıkkale Valiliği Fuaye Salonu’nda ziyarete açılan sergide, deprem bölgesinde görev alan Bakanlık personeli ile Kırıkkale Milli Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi'nin (AKUB) çektiği fotoğraflar yer aldı. Fotoğraf karelerini ilgi ile inceleyen ziyaretçiler, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.
Sergi ziyareti sonrasında depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. İki gün ziyaret edilebilecek serginin açılışına Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’in yanı sıra, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Serkan Akpınar ve Hamza Aygün, Şube Müdürleri Muhammet Yılmaz, Halit Suçatı Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Karabudak ile kurum çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

HANGİ İLLER ETKİLENDİ?

Depremler, toplam 120 bin kilometrekarelik alanı doğrudan etkilendi. 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede büyük hasar meydana geldi. En fazla etkilenen iller Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER