Kırıkkale Sulakyurt’ta çeltik hasadı başladı

Kırıkkale’de çeltik hasadı resmen başladı. Konu ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamasında bölgeye sağlamış olduğu desteklerden ötürü Vali Mehmet Makas, Tarım ve Orman Bakanlığı ile üretim yapan çiftçilere teşekkür etti.

Kırıkkale Sulakyurt’ta çeltik hasadı başladı

Aktarılan son habere göre Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde 5 bin 700 dekar alana ekim yapılmıştı. Yapılan çeltik ekimi için hasat süreci başladı.

Düzenlenen törende yapılan açıklamalardan sonra hasat süreci resmen başlamış oldu. İ Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, yaptığı açılamasında çeltiğin geliştirilmesi ve ürün miktarı ile kalitesinin artırılması için yapılan projelerin devam edeceğini söyledi.

DESTEKLERE TEŞEKKÜR

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde 5 bin 700 dekar alanda ekimi yapılan çeltiğin hasadı başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yeşilli köyünde düzenlenen hasat törenine katılan Vali Mehmet Makas, Tarım ve Orman Bakanlığına, bölgeye sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ederek, en büyük teşekkürü de her koşulda üretim yapan çiftçilerin hak ettiğini belirtti.

DAHA BELİRGİN HALE GELDİ

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu da Kovid-19 salgını ve süregelen savaşların gıda arzı ve güvenliğinin önemini daha da belirgin hale getirdiğini ifade etti.

Bakanlığın son yıllarda uyguladığı "ekilmeyen tek karış arazi kalmasın" politikası ve destek modelleri sayesinde tarımsal üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını aktaran Yurtkulu, desteklerin seneye de devam edeceğini kaydetti.

PROJELER DEVAM EDECEK

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş ise bölge için önemli bir ürün olan çeltiğin geliştirilmesi ve çiftçilerin birim alandan aldığı ürün miktarı ile kaliteyi artırmak için hazırlanan projenin devam edeceğini belirterek, desteklerinden dolayı bakanlığa teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hasad gerçekleştirilen programa, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin Çilali, Sulakyurt Kaymakamı Hasan Burak Bilir, Sulakyurt Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner ve üreticiler katıldı.

Düzenlenen hasat programında yapılan konuşmalar sonrasında hasat resmen başlamış oldu. Öte yandan yapılan açıklamada verilen desteklerin devam edileceği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER