Kırıkkale Belediyesi'nden ücretsiz LGS kampı!

Kırıkkale Belediyesi dikkat çeken bir eğitim desteğini daha vermeye başladı. LGS’ye girecek öğrencilere ücretsiz eğitim verilecek.

Kırıkkale Belediyesi'nden ücretsiz LGS kampı!

Kırıkkale Belediyesi’nin eğitim destekleri dikkat çekmeye devam ediyor. Bu çerçevede belediye imkanları ile öğrenciler destekleniyorlar. Eğitimde fırsat bulamayan öğrenciler belediye desteği ile bu sorunlarını aşabiliyorlar. LGS’ye hazırlanacak olan öğrenciler için uygulanacak programın ilk semineri resmen başladı.

120 öğrencinin katıldığı seminerde öğrencilere LGS’de başarılı olabilmenin yolları genel hatları ile anlatıldı. Ayrıca bu öğrenciler haftada 18 saat olmak üzere her hafta uzman öğretmenlerce verilecek derslere katılacaklar. Bu şekilde Kırıkkale Belediyesi’nin desteği ile öğrenciler LGS’de başarılı olmanın yollarını arayacaklar.

Kırıkkale Belediyesi'nden ücretsiz LGS kampı!

KIRIKKALE BELEDİYESİ DESTEKLİYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal'ın eğitimde fırsat eşitliğine verdiği önem doğrultusunda başlatılan kamp için başvurular tamamlandı. Belediyenin düzenlediği akademik destek kampında, öğrencilere sınav öncesinde gerekli akademik eğitimler ve rehberlik hizmetleri sunulacak. Bugün itibariyle 120 öğrenci, Atatürk Gençlik ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde ilk derslerini aldı.

HAFTADA 5 GÜN DERS VERİLECEK!

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Çağla Nur Demirtaş, öğrencilere Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hakkında bilgiler vererek, sınav sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. 14 Eylül 2024 tarihinde başlayacak eğitimler kapsamında, öğrenciler haftanın 5 günü uzman öğretmenler tarafından toplam 18 saat ders görecek.

Kırıkkale Belediyesi'nden ücretsiz LGS kampı! - Resim : 2

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, seminer sonunda öğrencilere kitaplarını takdim etti. Öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Ahmet Önal’a teşekkürlerini iletti.

LGS kampına katılacak olan öğrenciler Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal tarafından da yakından takip edilecek. Bu öğrencilerin başarılı olmasını oldukça önemseyen Ahmet Önal onların aileleri ile de sağlıklı bir iletişim kurulması yönünde talimat verdi. Öğrencilerin 2025 yılında yapılacak olan LGS’de çok iyi bir sonuç alabilmeleri için her türlü imkan eksiksiz bir şekilde sağlanıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER