Kırıkkale-Ankara kara yolunda bayram tatili dönüş yoğunluğu

Kırıkkale-Ankara kara yolunda Kurban Bayramı tatilinin bitmesi ile dönüş yoğunluğu yaşanıyor.

Kırıkkale-Ankara kara yolunda bayram tatili dönüş yoğunluğu

"Kilit kavşak" olarak bilinen Kırıkkale'de Kurban Bayramı dönüşü nedeniyle her yıl oluşan trafik yoğunluğu bu yıl da etkisini gösteriyor.

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle çok sayıda vatandaş memleketine ya da tatil bölgelerine akın etti. Bayram tatili dönüşü ise yollarda yoğunluk yaşanıyor. "Kilit kavşak" olarak adlandırılan Kırıkkale'de, Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşların dönüş yolundaki trafik yoğunluğu devam ediyor. Kurban Bayramı için memleketlerine gidenler, dönüş yolunda ulaşımda 43 ilin kara yolu bağlantı noktası olan Kırıkkale'de trafik yoğunluğu oluşturuyor. Özellikle Kırıkkale-Ankara kara yolunda yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle araçlar yavaş ilerlerken, trafik polisleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarına devam ediyor.

Kırıkkale-Ankara kara yolunda bayram tatili dönüş yoğunluğu

YOĞUNLUĞUN HAFTA SONUNA KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan polis ekipleri, Kırıkkale-Ankara kara yolu hızlı tren köprüsü altındaki uygulama noktasında denetimlerini sürdürüyor. Karayolları ekipleri de trafik akışının normal seyretmesi için Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak trafiğe kapattı. Kara yolundaki trafik yoğunluğunun hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Vatandaşların yolculuk yaparken kurallara uyması ve trafik yoğunluğu nedeniyle ekstra dikkatli olmaları gerekiyor. Hafta sonu bittiğinde ise trafik akışındaki yoğunluğun azalması öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER