Kiracılar kira sözleşmesini başkasına devredebilirler mi?

Kiracıların kira sözleşmesini başkalarına devretmelerinin mümkün olup olmadığı merak ediliyor. Yasalara göre mü mümkün olabilen bir durumun çok önemli bir ön şartı bulunuyor.

Kiracılar kira sözleşmesini başkasına devredebilirler mi?

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında kurulan ilişkinin yazılı bir hale getirildiği resmi belge olan kira sözleşmeleri ile ilgili olarak bazı detaylar az biliniyor. Kira sözleşmesi her iki tarafa da yükümlülükler yüklediği gibi haklar da vermektedir. Kira sözleşmesine imza atanlar o sözleşmeye taraf olurlar ve bunun gerektirdiği yasal sorumluluklara kanunen mesuldürler. Kira sözleşmelerinin kiracılar tarafından bir başkasına devredilmesi zaman zaman gündeme gelebilir.

KİRA SÖZLEŞMESİ NEDEN DEVREDİLMEK İSTENİR?

Kiracı kira sözleşmesinin yükümlülüğünü getiremeyecek durumda ise ve bu sözleşmeyi o anda sona erdiremiyorsa devretmek yolunu kullanmak isteyecektir. Bunun yanında kiracı imzalanan kira sözleşmesinin ardından evden çıkmak isteyebilir ama süresi dolmadan sözleşmeyi iptal edemeyeceği için ev sahibini ikna etmek amacıyla sözleşme devri yapmak isteyebilir. Bu nedenlerin tamamen dışında kiracıların bir başka özel nedenden dolayı bu yola başvurabilmesi de mümkündür.

Kiracılar kira sözleşmesini başkasına devredebilirler mi?

KİRA SÖZLEŞMESİ DEVRETME ŞARTI

Bir ev kiralayıp kira sözleşmesi imzalamış olan kiracı bu sözleşmeyi devredebilir. Bunun için gereken şart ise bu sözleşme devrine ev sahibinin yazılı onay vermesidir. Ev sahibi yazılı onay vermiş ise kira sözleşmesinin devri gerçekleşir. Kira sözleşmesinin devrinden sonra devreden kiracının sorumlulukları ortadan kalkar.

Kira sözleşmesini devralan yeni kiracı ise eski döneme ait tüm sorumlulukları da devralmıştır. Eğer eski kiracının borcu varsa bu borçtan mesul olurlar. Kira sözleşmesi aynı şartlarla işlemeye devam eder. Devir işlemi kira sözleşmesinin hükümlerine herhangi bir kısıtlama getirmez.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER