Kiracılar için son dakika açıklandı! Bunu yapmayanlara 11 aylık ödeme şoku

Yüksek kira artışından dolayı ev sahibi ve kiracı arasında tartışma devam ediyor. Bunun ile birlikte Yargıtay yeni kararını açıkladı. Detaylar bir bir belli oldu.

Kiracılar için son dakika açıklandı! Bunu yapmayanlara 11 aylık ödeme şoku

Kira artışının yüzde 25 ile sınırlı tutulması ev sahibi ve kiracı tartışmasını alevlendiriyor. Bunun ile birlikte tartışmalar devam ederken Yargıtay aldığı bir kararını açıkladı. Aldığı karar doğrultusunda kiracı taşınma işlemini tamamladıktan hemen sonra mülkün anahtarlarının ev sahibine teslim etmesi gerekiyor. Teslim etmediği taktirde ise kiracıya cezai işlem uygulanacak.

4.jpg

11 AY KİRA BEDELİ İSTENECEK!

5.jpg

Kiracının evden taşınması durumunda anahtarı ev sahibine teslim etmesi gerekiyor. Teslim işlemi mülkün sahibine yapılmadığı taktirde Yargıtay yeni karar aldıklarını açıkladı. Bu hususta ev anahtarı teslim edilmez ise kiracı evi boşaltsa da 11 aylık kira bedelini ödemek zorunda kalacak.

ANAHTARI TESLİM ETTİĞİNE DAİR BELGELENDİRME YAPILMALI

Kiracı evden ayrılıktan sonra anahtarı mülkün sahibine teslim etmeli ve bunun yanında teslim ettiğine dair resmi bir belge düzenlenmelidir.

6.jpg

Ayrıca Yargıtay, herhangi bir tarafın şikayette bulunması durumunda anahtarı teslim ettiğine dair belgenin de mahkemeye sunulduğunu açıkladı.

YÜZDE 25 SINIRI TARTIŞMAYI KÖRÜKLEDİ

Ev sahibi ve kiracı arasında zam tartışmaları yüzde 25'lik sınır ile daha da alevlendi. Geçen sene kira artış oranı yüzde 25 ile sınırlı tutuldu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kanunun 1 Temmuz 2024 yılına kadar uzayacağını ifade etmişti. Bunun ardından zam artış oranı ev sahipleri tarafından az bulundu.

SONRAKİ HABER