Kiracı ve ev sahibi arasında sorun büyüyor! Yeni sistem devreye girdi!

Son zamanlarda kiracı ve ev sahibi arasında zam artış sorunu gündeme geliyor. Kiracı ya da ev sahibi bu durumu mahkemeye taşıyor. Peki ama yeni sistem neleri içeriyor?

Kiracı ve ev sahibi arasında sorun büyüyor! Yeni sistem  devreye girdi!

Son zamanlarda özellikle ev sahibi ve kiracı arasında zam sorunu artarak devam ediyor. Özellikle ev sahibi ya da kiracı soluğu mahkemede alıyor.

ev1.jpg

Peki ama yeni düzenlenme ile birlikte artık nasıl bir yol haritası izlenecek? Özellikle kiracılar bu soruya cevap ararken bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi.

ev2.jpg

Yapılan yeni düzenlemenin ardından bundan böyle artık ev sahibi ve kiracı arasında bir sorunun olması durumunda dosya arabulucuya gidecek. Eğer kiracı ve ev sahibi arabulucuda ortak bir sonuca varamazsa dosya mahkemeye gönderilecek.

MAHKEMELER DOLUP TAŞTI

ev3.jpeg

Son zamanlarda dava dosyalarında en dikkat çeken ev sahibi ve kiracı arasındaki sorun oldu. Mahkemede en çok dava dosyası ise bu alanda görülüyor. Kimi davalar hala devam ederken mahkemelerin yükünü hafifletmek adına arabuluculuk sistemi devreye alındı. Bundan böyle ev sahibi ve kiracı arasında anlaşmazlık yaşanır ise ilk etapta çözüme kavuşturmak adına arabuluculuk sistemi devreye girecek.

SONRAKİ HABER