Kira zam oranı kısıtlaması uygulaması sona erdi! Gözler 3 Temmuz'da

Ülkenin yaşamış olduğu ekonomik durumun gerekçe gösterilmesi ile hayata geçirilen yüzde 25 kira zam artış oranı uygulaması 1 Temmuz'dan itibaren kalktı. Fiyatların çok yüksek seyretmesine ek olarak bu karar ile beraber artışın daha da fazla olması bekleniyor.

Kira zam oranı kısıtlaması uygulaması sona erdi! Gözler 3 Temmuz'da

Türkiye'nin ekonomiyi eski haline getirme girişimleri kapsamında 2022 yılında yürürlüğe koyduğu kira artışlarında, artış miktarının kiranın yüzde 25'inden daha fazla olamayacağı uygulaması için son tarih 1 Temmuz olmuştu.

Kiracılar umutla bu uygulamanın devam etmesini beklerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna gerek görülmediğini ifade etmişti. Aksi yönde adım atılmamasından dolayı bugün itibariyle eski sisteme geri dönüldü.

ESKİ SİSTEME GERİ DÖNÜLDÜ

Ev sahipleri yeni dönemde kira zammı artışında 12 aylık TÜFE ortalamasını sınır olarak kabul edecek. Rakamın belli olmasından dolayı vatandaşlar ise gözlerini 3 Temmuz'a çevirdi.

Uygulamanın yürürlükte olduğu 2 yıllık süre zarfında ev sahipleri ve kiracıların yaşadığı tartışmalar pek çok defa gündem oldu. Ev kira fiyatlarını fazla bulan vatandaşlar ile aldığı kiraların az olduğunu söyleyen ev sahipleri mahkeme koridorlarını doldurdu.

Türkiye ve Ankara'daki kira rakam oranlarının dünya genelinde ilk sıralarda yer alması bu durumun ne boyutlara ulaştığını gösterdi. Bu gelişmenin ardından gözler yeni uygulamanın yararlı olup olmayacağına çevrildi.

SONRAKİ HABER