Kira sözleşmeleri artık E-Devlet üzerinden yapılacak

Ekonomik gerekçelerle hızlı bir şekilde yükselen kiralık ve satılık ev fiyatları dönem dönem gündem olmaya devam ediyor. Yer yer taraflar arasında cinayete varan gerilimlerin yaşanması bu konuda tarafların yasal dayanaklarının önemini bir kez daha akıllara getirdi.

Kira sözleşmeleri artık E-Devlet üzerinden yapılacak

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yapılması zorunlu olan kira sözleşmesi ile ilgili yeni bir dönem başlıyor. Her iki tarafında mağdur olmaması ve yasadışı bir girişimde bulunmaması adına kira sözleşmeleri artık online ortamda hazırlanacak.

YIL SONUNA KADAR İŞLEM HİZMETE GİRMİŞ OLACAK

Konu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz E-Devletin vatandaşlar tarafından yıllardır yoğun olarak kullanılmasından bahsettiği açıklamasında kira sözleşmesindeki yeni dönemi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konu ile ilgili "E-devlet kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-devlet kapısı üzerinden yapabilecekler" diyerek yeni sistemi açıkladı.

KİRA SÖZLEŞMESİ ONLİNE ORTAMDA KAYIT ALTINDA KALACAK

Bu işlem ile birlikte tarafların üzerinde mutabık kaldığı kira sözleşmesi E- Devlet sisteminde de yer alacak ve Vergi dairesi sözleşmeyi görüntüleyebilecek. Olası bir anlaşmazlık durumunda devlet kurumları kendilerinde bulunan sözleşme nüshası üzerinden daha net bir çözüm sağlayabilecek.

Kira konusunda yapılan bu adımın ne kadar faydalı olup olacağı henüz bilinmiyor. Kiracılar ve ev sahipleri arasında son dönemde yaşanan davalık olma durumlarının azalması için adımlar atılmaya devam ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER