Kimler kurban kesmekle yükümlüdür?

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kimlerin kurban kesebileceği, kimlerin kurban kesmekle yükümlü olduğu merak edildi. Kurban kesme ibadeti ile ilgili olarak merak edilenlere yanıt aranırken kimlerin kurban kesebileceğine ilişkin merak edilenleri derledik.

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür?

İslam alemi yaklaşan Kurban Bayramı kapsamında büyükbaş ve küçükbaş fiyatlarını araştırmaya başladı. Kurbanlık fiyatları gündem olmaya devam ederken bir yandan da kimlerin kurban kesmekle yükümlü oldukları araştırılmaya başladı. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte kurban kesimi yapmak isteyen ya da düşünen vatandaşlar da kimlerin kurban kesimi yapabileceğini araştırıyor.

''Kimler kurban kesebilir? Kurban Bayramı'nda kimler kurban kesmekle yükümlüdür?'' sorularına yanıt aranırken Din İşleri Yüksek Kurulu, kurban kesiminden yükümlü olan kişiler ile ilgili ayrıntıları açıklıyor.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesmekle yükümlü olan kişilere ilişkin bilgiler vermeyi sürdürüyor. Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka yeterli miktarda mala sahip olan her Müslümanın yerine getirmekle yükümlü olduğu bir ibadettir.

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür?

Buna göre şartları taşıyıp, temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80,18 gram altın veya değerinde paraya sahip olan kişilerin kurban kesmesi gerekir. Ekonomik durumu yerinde olmayan, borcu olan ve birikmişi olmayan kişilerin kurban kesme yükümlülüğü ise bulunmuyor. Kurban kesmek belirli şartları taşıyan her Müslüman için yapılması gereken ibadetler arasında yer alıyor.

SONRAKİ HABER