Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 5 milyon liralık soru ve cevabı nedir?

Bu sene güncellenen rakamlarla birlikte ilk kez yarışmacılara 5 milyon TL değerindeki soru formata eklenmişti. Bunun ardından bu akşam ilk ke 5 milyon liralık soru açıldı.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 5 milyon liralık soru ve cevabı nedir?

Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bu akşam bir ilk gerçekleşti. ATV ekranlarında yayınlanan yarışmada formatta bir değişikliğe gidilerek en yüksek ödüllü soru 5 milyon TL'ye yükseltilmişti. Bugün de ilk defa bir yarışmacı son soruya ulaşarak 5 milyon liralık soruyu açtırmayı başardı.

SORUYU AÇTIRMAYA HAK KAZANMIŞTI!

Geçtiğimiz hafta Eyüp İşler adında yarışmacı 12. soruya doğru yanıt vererek 5 milyon liralık sorunun açılmasını sağlamıştı. Soru şu şekildeydi;

12. soru:
"İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında Filistin bayrağı ve renklerini yasaklaması sonrası, hangisi protesto sembolü haline gelmiş ve bir dönem sokakta onu taşıyanlar tutuklanmıştır?"

A) Hulk posteri

B) Karpuz dilimi

C) Kırmızı karanfil

D) Sedir ağacı dalı

Cevap: B şıkkı

5 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ SORU BELLİ OLDU!

Bugün yayımlanan bölümde ise Eyüp İşler 5 milyon TL değerindeki soruyu açtırmayı başardı. İşte o soru;

Soru: İlki Sinop İnceburun ile Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla, Gökçe Ada'nın en batı ucu arasına olmak ğzere iki adet kuşu uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişir?

A: Çorum

B: Yozgat

C: Sivas

D: Tokat

Cevap: Çorum

İşler, soruya doğru yanıtı bulmaya uğraşacak.

SONRAKİ HABER