Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru açıldı mı, kazandı mı?

Bugün Kim Milyoner Olmak ister yarışmasında açılan 5 milyon değerindeki soru belli oldu. Yarışmacının soruyu doğru bilip bilmediği ise merak konusu oldu.

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru açıldı mı, kazandı mı?

Ekranların sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de bugün bir ilk gerçekleşti. Başarılı yarışmacı Berk Göktaş, geçtiğimiz gün 1 milyon değerindeki soruyu bilerek 5 milyonluk sorunun açılmasını sağladı. Şimdi ise Göktaş'ın soruya doğru yanıt verip veremeyeceği merak konusu oldu.

5 MİLYON DEĞERİNDEKİ SORU AÇILDI!

Yarışmada limitin yükselmesinin ardından ilk kez açılan 5 milyon değerindeki soru şu şekildeydi;

Bakara Suresi'nde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "Biz Bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A: Mercimek
B: Soğan
C:Nohut
D: Sarımsak

Doğru Cevap: C Nohut

SORUNUN İÇERİSİNDE GEÇEN AYETLER

Sorulan soruda bahsedilen ayetler ise şu şekilde verildi;

57. ayet: Bulutları üzerinize gölge kıldık ve size kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak verdiklerimizin temizinden yiyin (dedik). Onlar Bize zulmetmediler, ancak kendi nefislerine zulmettiler.

61. ayet: Siz (ise şöyle) demiştiniz: "Ey Musa, biz bir çeşit yemeğe katlanmayacağız, Rabbine yalvar da, bize yerin bitirdiklerinden bakla, acur, sarmısak, mercimek ve soğan çıkarsın." (O zaman Musa:) "Hayırlı olanı, şu değersiz şeyle mi değiştirmek istiyorsunuz? (Öyleyse) Mısır'a inin, çünkü (orada) kendiniz için istediğiniz vardır" demişti. Onların üzerine horluk ve yoksulluk (damgası) vuruldu ve Allah'tan bir gazaba uğradılar. Bu, kuşkusuz, Allah'ın ayetlerini tanımazlıkları ve peygamberleri haksız yere öldürmelerindendi. (Yine) bu, isyan etmelerinden ve sınırı çiğnemelerindendi.

Yarışmacı Berk Göktaş ise soruya henüz bir yanıt vermedi. Şimdi milyonlarca vatandaş soruya doğru cevap verip vermeyeceğini merakla bekliyor.

SONRAKİ HABER