Keneden kaynaklı ölümler artmaya devam ediyor

Yaz aylarının korkulu rüyası olan Kene insanları hayattan koparıyor. Bir çok farklı şehirde kene vakaları bildirilirken uzmanlardan vatandaşlara dikkatli olmaları yönelik ciddi uyarılar yapılıyor.

Keneden kaynaklı ölümler artmaya devam ediyor

Her sene yaz aylarında duymaya alışkın olduğumuz kene, bu senede insanları tehdit ediyor. Şu ana kadar bir çok ölümün yaşanması ilerleyen günler için akıllarda soru işareti oluşturdu.

BU ISIRIK ŞAKAYA GELMEZ

Ülkenin özellikle kırsal kesimlerinde meydana gelen kene vakaları insanların hayatını kaybetmesi ile sonuçlanıyor. Genç yaşlı dinlemeden insanları hayattan koparan keneye karşı uzmanlar sağlık kurumuna acil bir şekilde gidilmesini istiyor.

Kene ısırması Kırım Kongo Kanamalı Ateşi denilen bir hastalığa sebebiyet veriyor. Söz konusu canlının ısırması ve derinin altından kana zehrini karıştırması kısa bir sürede insanın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanıyor. Kene ısırığının hafife alınmaması gerektiğini ifade eden uzmanlar ısırığın tespit edildiği anda sakin olunmasını, bir cımbız yardımı ile kenenin dikkatli bir şekilde çıkarılmasını vurguluyor.

Kenenin o bölgeden dikkatli bir şekilde çıkarılıp bölgenin temizlenmesinin ardından yapılacak tek husus acilen bir sağlık kurumuna gidilmesi oluyor.

SİVAS DİKEN ÜSTÜNDE

Son günlerin korkulan vakası kene ile ilgili Sivas'tan peş peşe haberler geliyor. Şehirde son bir haftada 4 kişinin hayatını kaybetmesi diğer insanlar arasında da paniğe yol açtı.

Özellikle kurban bayramının geliyor olması ve bu canlının hayvanlar üzerinden de insanlara yapışma ihtimalinin yüksek oluşu durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Uzmanlar bu konuda keneye karşı alınabilecek tüm önlemlerin alınmasını istiyor. Kene ölümlerinin bir çoğunun bilinçsizlik ve ısırığı önemsememe nedeniyle olması tavsiyelere uyulması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER