Kene Çankırı'da bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Türkiye'de peş peşe gelen kene kaynaklı ölümler durumun ne kadar ciddi olduğunu akıllara getiriyor. Sivas'ta bir çok vatandaşın hayatın kaybetmesi ile gündemde uzun süre yer edinen kene vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Kene Çankırı'da bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Edinilen bilgiye göre Çankırı'da bir vatandaş kene ısırmasından dolayı rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan 60 yaşındaki vatandaş tedavinin daha ilerlemesi için Çankırı'dan Ankara'ya sevk edildi. Kene ısırması nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanan vatandaş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KENE İNSANLARI HAYATTAN KOPARMAYA DEVAM EDİYOR

Kene ısırığı nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşın hayvancılıkla uğraşan birisi olduğu ifade edildi. Bu vefat olayı keneye karşı alınması gereken hayati önlemleri bir kez daha akıllara getirdi.

Kenenin kırsal kesimlerde ve hayvanlar üzerinden insan vücuduna gelme ihtimalinin çok yüksek olduğu biliniyor. Bu nedenle vatandaşların gittiği yerlerde gerekli kıyafet ve ilaçlama önlemlerini bireysel olarak yapması gerekiyor.

Vücudunda kene ısırığı fark eden vatandaşların ise amatör yöntemler ile hayvanı oradan çıkarmak yerine uzman tavsiyesini dinlemesi gerekiyor. Çıkarabileceklerin cımbız yardımı ile çok dikkatli bir şekilde çıkarması çeklinde tavsiyelerde bulunurken, bu işlemi gerçekleştiremeyenlerin direk olarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi isteniyor.

VÜCUT KONTROL EDİLMELİ

Yaz aylarında vakitlerini piknik yaparak geçiren vatandaşların kırsal ya da mesire alanlarına yaptığı her ziyaretin ardından vücutlarını etraflıca kontrol etmesi gerekiyor. Kene kaynaklı ölümlerden dolayı gerilen vatandaşlarda yapılan bilgilendirme ve alınabilecek önlemlere daha ilgili bir şekilde bakmaya başladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER