Kendisini aracına aldan taksiciyi öldüren Delil Aysal'ın cezası belli oldu

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da yaşanan ve ülke gündemine oturan taksici cinayeti olayında katil zanlısı Delil Aysal'ın cezası açıklandı. Karar kısa sürede en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Kendisini aracına aldan taksiciyi öldüren Delil Aysal'ın cezası belli oldu

Önceki haftalarda İzmir'de yaşanan elim olayda bir taksici yolda kalmasın diye Delil Aysal adlı bir şahsı aracına almıştı. İyi niyetine karşılık aracına aldığı kişi tarafından vurularak hayatını kaybeden taksi şoförünün başına gelenler ülke gündemine oturmuştu.

YURT GENELİNDE TEPKİ

İnsanları ayağa kaldıran gelişme sonrasında söz konusu katil zanlısına büyük bir tepki gösterilmiş ve en üst sınırdan ceza alması talep edilmişti. Ülke genelinde taksicilerde meslektaşlarının katledilmelerinden dolayı eylemler gerçekleştirerek aynı durumu yaşamamaları için yetkililerin kendi can güvenliklerinin sağlanması konusunda önlem almalarını istemişlerdi.

CEZASI BELLİ OLDU

Yaşanan cinayetin ardından tutuklanan ve cezaevine gönderilen Sanık Delil Aysal'ın yargılandığı davada sona gelindi. Davaya bakan hakim yargılama sonucunda Aysal'ın ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldığını açıkladı. Karar kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında kendine yer buldu. 44 yaşındaki taksi şoförünü oturduğu arka koltukta 3 kurşun ile hayattan koparan Aysal'a üst sınırlardan verilen ceza vatandaşlar tarafından doğru bir karar olarak değerlendirildi.

Yaşanılan cinayet araç içi güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedilmiş ve katilin söylediği “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” sözü ve umursamaz tavırları insanlar arasında büyük bir tepki oluşmasına sebep olmuştu.

SONRAKİ HABER