Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sözlerinden dolayı soruşturma açıldı

Yakın zamanda kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Avukatı Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla mahkemeye zorla getirme kararı alınan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir dava daha açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması

Cumhuriyet Halk Partisinin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde kendisi için açılan davalar ile gündeme geliyor. Özellikle Mustafa Doğan İnal davasında Ankara'da yaşadığı halde İstanbul'a hakkında zorla getirilme kararı alınan Kılıçdaroğlu özellikle partisi tarafından büyük destek görmüştü.

Daha sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu için verilen zorla getirme kararının kaldırıldığını açıklamıştı. Bir kaç gün önce yaşanan bu olayın ardından ise yeni bir gelişme yaşandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sözlerinden dolayı soruşturma açıldı

SOSYAL MEDYA HESABINDAN SERT BİR PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Halen gündemde yer alan Yenidoğan Çetesi olayı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert sözler kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'na "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaket" suçundan soruşturma açıldığı öğrenildi.

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene. 5'li çeteler eliyle milletin parasına, Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize,
Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu" gibi ifadeler kullanmıştı.

Daha öncesinde de defalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hakkında dava açılan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili nasıl karar verileceği zaman içinde belli olacak. Öte yandan Kılıçdaroğlu hakkındaki suçu ve suçluyu övme davası Aralık'ta görülecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER