Kedi Kasabası'nda otel konforunda yaşıyorlar!

Kayseri'de bulunan Kedi Kasabası’ndaki kediler, otel konforunda yaşıyor ve bakımları eksiksiz yapılıyor.

Kedi Kasabası'nda otel konforunda yaşıyorlar!

Kayseri'deki Kedi Kasabası, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Burada yaşayan kedilerin her türlü bakımı eksiksiz bir şekilde yapılıyor.

Türkiye’de tek olan ve 500 metrekare alana kurulan Kedi Kasabası’nda kedilerin kendi yataklarından bungalov evlerine, oyun alanlarından yeşil alanlarına kadar zaman geçirebilecekleri ve dinlenebilecekleri alanları bulunuyor. Kedi Kasabası’nda yaşayan kediler için alanın her yerinde yem ve su kapları bulunurken, otel konforunda yaşamaları içinde görevliler tarafından bakımları eksiksiz olarak yapılıyor. Vatandaşlar da kasabada yaşayan kedileri severek, çocuklarına kedi sevgisini aşılayabiliyor.

Kedi Kasabası'nda otel konforunda yaşıyorlar!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kedi Kasabası olan Türkiye’deki tek ilçeyiz, tek şehiriz. Gerek sokak hayvanları gerekse de bitki böcek. Bunların hepsi de bir can taşıyor. Bu noktada da biz bu canlılara aynı şefkat nazarıyla bakarak yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi Kedi kasabası” diye konuştu. Başkan Çolakbayrakdar, "Aileler eğer kendi imkanlarıyla kediye bakamıyor ise, çocuklarına da o sevgiyi gösterebilmek açısından geldikleri zaman o sevgiyi yaşayabildikleri bir mekan var. Daha fazlaca da ortaokul, lise çağındaki gençlerin buraya gelip kedileri sevdikleri, terapi oldukları bir mekan haline geldiğini de rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Kedi Kasabası'nda otel konforunda yaşıyorlar! - Resim : 2

KEDİLER BURADA ÇOK MUTLU!

Kocasinan Kedi Kasabası Veteriner Hekimi Anıl Mehmet Cingil de kedilerin bütün ihtiyaçları üzerinde önemle durduklarını ve onların da kendi evleri gibi benimsediklerini anlattı. Cingil, “İnsanlar buraya geliyorlar, kedileri seviyorlar, çocuklarına kedi sevgisini aşılıyorlar. Bu konseptte bir kasaba düşündük kedilerle alakalı. Bunun haricinde yavru kedilerimiz var içeride biraz büyüsünler onları da milletimize sunacağız. Burada gelip sevecekler, çocuklarına eğitimlerini verecekler, hayvan sevgilerini aşılayacaklar. İçeri alanda hepsinin ayrı ayrı yatakları var, bungalov evleri var. Onun haricinde spor alanı ve yeşil alanımız var. Orada park alanı var. Parklarda oynuyorlar kendi hallerinde. Tekerleklerin içinden atlayanlar var, köprü vazifesi gören yerimiz var. Bu tip etkinliklerle hem geziyorlar hem de evleri gibi benimsiyorlar" dedi.

Son derece kaliteli mamalar kullandıklarını söyleyen Cingil, kedilerin orada çok mutlu olduğunu ve kendi alanları gibi yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER