Kedi Eros davasında yeni karar çıktı! İbrahim Keloğlan tutuklanmadı

İstanbul Başakşehir'de, İbrahim Keloğlan adlı bir erkek tarafından vahşice katledilen kedi Eros için görülen davanın ikinci duruşmasında yeni karar çıktı. Keloğlan, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, yurt dışı yasağı verilerek serbest bırakıldı.

Kedi Eros davasında yeni karar çıktı! İbrahim Keloğlan tutuklanmadı

2024 yılının ilk günü, 1 Ocak tarihinde vahşice katledilen kedi Eros için görülen davanın ikinci duruşması gerçekleşti.

İstanbul'da adliye koridorunu dolduran hayvanseverler, izdihama neden oldu. Hayvanseverler, kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın tutuklanması ve cezalandırılması için adliyede bir araya geldi.

Kedi Eros davasında yeni karar çıktı! İbrahim Keloğlan tutuklanmadı

İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde görülen ikinci duruşmada, avukatlar ve hayvanseverler, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Cumhuriyet Savcısı, Keloğlan'ın cezalandırılması ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

İkinci duruşma sonunda kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan için karar çıktı. Keloğlan, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, Keloğlan'a yurt dışı yasağı verdi ve serbest bırakılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak 2024 tarihinde, İstanbul Başakşehir'deki bir binanın asansöründe, mahalle sakinlerinin beslediği kedi Eros, İbrahim Keloğlu tarafından defalarca tekmelendi.

6 dakika süren işkence ardından kedi Eros acı bir şekilde can verdi. İbrahim Keloğlan ise olayın görüntülerinin ortaya çıkması ardından 4 Ocak'ta tutuklandı ve 8 Şubat'ta hakim karşısına çıktı.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Keloğlan'a, evcil hayvanı kasten öldürme suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası cerilmiş ancak ceza ertelenerek sanık tahliye edilmişti.

Savcılık ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin karara itirazı ardından Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazları kabul etmiş ve kararda, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirdiği, dakikalarca kovalayıp tekmelediği, üzerine basarak ölümüne neden olduğu ifade edilmişti.

Hayvanların korunması için caydırıcı cezaların olması gerektiği vurgulanırken, kedi Eros hayvan hakları için bir simge haline geldi.

Kedi Eros için adalet arayan hayvanseverler, tepkilerini Keloğlan'ın evinin önünde eylem yaparak gösterdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER