Kayseri’nin ilk kadın tır şoförü ile tanışın! Meslek tutkusu çocukluktan başladı

Kayseri’deki bir nakliyat fırmasında tır şoförü olarak mesleğini yapan Elif Eşgünoğlu, Kayseri’nin ilk kadın tır şoförü olarak biliniyor. Eşgünoğlu, meslek tutkusunun çocukluktan babası ile birlikte başladığını söyledi.

Kayseri’nin ilk kadın tır şoförü ile tanışın! Meslek tutkusu çocukluktan başladı

Kayseri’nin ilk kadın tır şoförü olan Elif Eşgünoğlu, uzun yol kısa yol demeden mesleğini uzun zamandır sürdürüyor. Kayseri'de babasından esinlenen Elif Eşgünoğlu, tır şoförü olarak yurt dışına sevkiyat gerçekleştiriyor. Yüklü halde yaklaşık 40 ton ağırlığında 17 metre uzunluğundaki tır ile 4 ülke gören Eşgünoğlu, "Yolun uzunluğu ya da kısalığı çok etkilemiyor aksine keyif veriyor. Kontağı çalıştırdıktan sonra istersek fizana gidelim, yeter ki tekerimize taş değmesin" ifadelerini kullandı.

MESLEK TUTKUSU BABASINDAN BAŞLADI

Kayseri'de faaliyet yürüten ABC Nakliyat'ta tır şoförlüğü yapan Elif Eşgünoğlu, mesleğe tutkusunun babasından başladığını kaydetti. Babasının da tır şoförü olduğunu ve kendisine öncülük ettiğini aktaran Eşgünoğlu, "Çocukluktan beri bu mesleğin içindeyim, babam tır şoförüydü. Baba mesleği olduğu için öncülük etmiş oldu. Aşinaydım, uzun yolda yüksek araç hoşuma gidiyordu. Sonrasında çevrem ve arkadaşlarım çok destek oldu. Bir anda kursa gidip ehliyeti aldıktan sonra mesleğin içerisine girmiş oldum" ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin ilk kadın tır şoförü ile tanışın! Meslek tutkusu çocukluktan başladı

EN UZUN YOLCULUĞUM 17 GÜN SÜRDÜ

Meslek hayatında 4 ülke gördüğünü ve en uzun yolculuğunun 17 gün sürdüğünü aktaran Elif Eşgünoğlu şunları söyledi:

"Şu ana kadar 4 ülke gördüm. Genelde Asya bölgesine çalıştığım için bu yolculuklarda kadın şoför olanağı daha düşük, daha yalnız başımızayız. Bir kısım 'helal olsun kocaman tırı götürüyorsun, getiriyorsun, maşallah' diyen de var, 'kadın evinde oturmalı' diyen kesim de var. Benim bu konuda en çok diri tutan şey; 'yapamazsın' diyenlere diyorum ki 'şu an buradayım ve yapıyorum' cevabımdır. En uzun yolculuğumda İran-Tahran'a gittim, yaklaşık 5 bin 600 kilometreyi buldu, 17 gün de yolculuk sürdü. Onun haricinde Azerbaycan - Rusya sınırına kadar sevkiyatımızı gerçekleştirdik. Yolun uzunluğu ya da kısalığı çok etkilemiyor aksine keyif veriyor. Yani kontağı çalıştırdıktan sonra istersek fizana gidelim, yeter ki tekerimize taş değmesin."

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER