Kayseri'de Sinan Zamanı projesiyle köy okulunun duvarları süslendi

Kayseri'de Sinan Zamanı projesiyle Gürpınar Mahallesi'ndeki köy okulunun duvarları Mimar Sinan'ın eserleriyle renklendi.

Kayseri'de Sinan Zamanı projesiyle köy okulunun duvarları süslendi

Mimar Sinan'ı çocuklara anlatmak ve tanıtmak amacıyla Kayseri'de Sinan Zamanı adlı proje gerçekleştirildi. Gürpınar Mahallesi'ndeki ilkokulun dış duvarları, proje kapsamında Mimar Sinan'ın eserleriyle süslendi.

Eserleri çağları aşan Mimar Sinan'ı çocuklara anlatmak ve tanıtmak amacıyla "Kayseri'de Sinan Zamanı" adlı proje başlatıldı. Melikgazi Belediyesine bağlı kırsal Gürpınar Mahallesi'ndeki ilkokulun dış duvarları, proje kapsamında Mimar Sinan'ın eserleri ile resmedildi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, ölümsüz eserler bırakan Kayseri'nin Ağırnas Mahallesi'nde doğan Mimar Sinan'ın kentin ismiyle beraber anılmasını sağlayacak projeler yapmaya devam edeceklerini anlattı. Böhürler, Mimar Sinan'ın eserlerinin yer aldığı kağıtlara çocukların boyama yaptığını belirterek büyük boyuttaki panoların kalıcı olarak okulun duvarlarında kalacağını ifade etti.

Kayseri'de Sinan Zamanı projesiyle köy okulunun duvarları süslendi

"AMACIMIZ, KAYSERİ VE MİMAR SİNAN İSİMLERİNİ ÖZDEŞLEŞTİRMEK"

Vali Gökmen Çiçek de Kayseri'de doğan Mimar Sinan'ın dünyaya nam saldığını, amaçlarının Kayseri ve Mimar Sinan isimlerini özdeşleştirmek olduğunu söyledi. Ressam Mahir Güven ise her zaman çocuklara resim konusunda destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Ressam Mahir Güven'in eskizleri, kentteki resim öğretmenleri tarafından büyük panolara aktarıldı ve boyandı, panolar okulun dış bahçe duvarlarına yerleştirildi. Yapılan etkinlikte sanatçı Günseli Kato, ressam Güven, Milletvekili Böhürler ve Vali Gökmen Çiçek de bir resmi öğrencilerle birlikte boyadı.

Çocuklar etkinlik sayesinde hem bilgilendi hem de boyama yaparak eğlenceli anlar yaşadı. Yapılan etkinlik ise veliler tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER