Kayseri’de kimliğini unutan genç 1 dakika ile sınavı kaçırdı

Kayseri'de LGS sınavına girmek için okula giden bir genç, kimliğini evde unutunca sınav için verilen sürenin geçmesi nedeniyle sınava giremedi.

Kayseri’de kimliğini unutan genç 1 dakika ile sınavı kaçırdı

Liselere Geçiş Sistemi sınavında her yıl yaşanan olay bu yıl da tekrar etti. Kayseri'de LGS sınavına girmek isteyen bir genç, kimliğini unutunca 1 dakika ile sınavı kaçırdı.

Kayseri’de kimliğini unutan genç 1 dakika ile sınavı kaçırdı

Tüm Türkiye’de 8. sınıf öğrencileri ve ailelerinin heyecanla beklediği LGS başladı. Sınava girmek isteyen ancak kimliğini evde unutan bir öğrenci ise sınavı 1 dakika ile kaçırdı. Kayseri'de bulunan Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava girmek için gelen bir öğrenci kimliğini evde unuttu. Yaşanan olay üzerine panik olan çocuk için polis memurları kimliğin evden getirilmesi adına aileye ulaştı. Aile, sınava giriş süresi olan 09.30’un üzerine konulan 15 dakikada kimliği ulaştıramadı. Çabalar sonucu verilen süreden 1 dakika sonra kimlik öğrenciye ulaştı. Sürenin geçmesi nedeniyle öğrenci sınavı 1 dakika ile kaçırarak sınava giremedi.

Kayseri’de kimliğini unutan genç 1 dakika ile sınavı kaçırdı - Resim : 2

"ÇOK UĞRAŞTIM AMA OLMADI"

Çocuğuna kimliğini yetiştirmeye çalıştığını anlatan sınava giremeyen öğrencinin velisi Ramazan Kül, "Benim çocuğum kimliğini evde unutmuştu sınava almadılar. Yapacak bir şey yok. Yetişmeye çalıştım. Çok uğraştım ama olmadı, almadılar. Sınava giremedi. Çocuğum sınava hazırlanmıştı" diye konuştu.

Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen diğer veliler ise yaşanan olay karşısında büyük üzüntü yaşadı. Sınavı 1 dakika ile kaçıran öğrenci ise sınava seneye girebilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER