Kayseri'de eğitim uçağı düştü!

Kayseri'den gelen haber gündeme bomba gibi düştü. Bir eğitim uçağının henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde düştüğü bildirildi.

Kayseri'de eğitim uçağı düştü!

Edinilen son dakika bilgisine göre Kayseri'de eğitim amaçlı havalanan bir uçak düştü. Düşen uçağın içerisinde yer alan mürettebattan haber alınamadığı ifade edildi.

Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı resmi hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada "Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır" denildi.

İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı bu açıklamanın ardından ikinci bir açıklama daha yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan söz konusu açıklamada Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotun şehit olduğunu duyurdu.

Yaşanılan acı olay sonrasında şehit olan iki askerimizin kimlikleri belli oldu. Düşen uçakta yer alan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in şehit oldukları açıklandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER