Kayseri Kültepe’de Asurluların stiline uygun evler inşa ediliyor

Kayseri’nin Kültepe ilçesindeki bir höyükte Asurluların stiline uygun 14 ev “Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi” ile yeniden inşa ediliyor.

Kayseri Kültepe’de Asurluların stiline uygun evler inşa ediliyor

Türkiye’nin birçok ilinde ev ve konutlara yönelik toplu projeler yapılırken Kayseri ise hem tarihsel mirası korumak hem de yaratıcı bir tasarım için ilginç bir projeye imza attı. Kayseri'de Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde devam eden Asurlu tüccarların ve yerel halkın kullandığı evlerin o dönemin tekniği ve malzemeleriyle yeniden inşa edildiği 14 evden oluşan "Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi" kapsamındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

EVLER 3 BİN 450 METREKARELİK ALANA İNŞA EDİLİYOR

Kayseri Kültepe’de Asurluların stiline uygun evler inşa ediliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklama doğrultusunda, tarihi ve kültürel mirası korumak, yaşatmak ve bu çalışmaları turizme entegre etmek için “Asurlu Tücarlar Mahallesi Projesi” çalışmalarına hız kesmeden ve titizlikle devam ediyor.

Bu kapsamda 3 bin 450 metrekarelik alanda tarihi mekanları andıran Asurlu tüccarların ve yerel halkın kullandığı 14 ev, aynı teknik ve malzemelerle yeniden inşa ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şehrin iki turizm rotasına da hizmet edecek "14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi" hem arkeolojik olarak döneminin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak hem de şehir ve bölge turizminin de önemli duraklarından biri olmayı hedefliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER