Kavurucu sıcaklara son yağışlar geliyor! O bölgede yaşayanların dikkatine!

Temmuz ayında sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerine çıkması ile birlikte bu hafta havanın nasıl olacağı da merak ediliyor. Meteoroloji haftalık olarak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kavurucu sıcaklara son yağışlar geliyor! O bölgede yaşayanların dikkatine!

Temmuz ayında çöl sıcaklıklarının etkili olmasının ardından gözler yeni haftaya çevrildi. Peki ama yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER BELLİ OLDU

havadurumu1.jpg

Pek çok bölgede sıcaklık mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam ederken özellikle hafta sonu sıcaklık değerleri 35 ila 40 derece arasında. Bunun il birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta başında bazı bölgelerde yağışların etkili olacağını ifade etti. Kuzey bölgelerde Kırklareli çevrelerinde sağanak yağış beklenirken, Artvin, Kars, Ardahan çevrelerinde de bu hafta yağışlı havalar etkili olacak. Marmara'nın kuzey doğusu, Erzurum, Kars, Ardahan çevrelerinde ise aralıklar ile yağışların kendini göstermesi bekleniyor.

havadurumu2.jpg

HAFTA ORTASINDA ÇÖL SICAKLARI ETKİLİ OLACAK!

Pazartesi gününde itibaren ise iç kesimlerde çöl sıcakları etkili olacak. Bunun dışında Ankara ve İstanbul'da hava açık, sıcaklık değeri ise 35 dereceye kadar çıkacak. Ayrıca İzmir'de bu hafta termometreler 39 dereceyi gösterecek.

SONRAKİ HABER