Kavurucu sıcaklar esnafı zorluyor! Ateş başında mesai!

Yaz aylarının gelmesiyle kavurucu sıcaklar etkili oluyor. Uzmanlar dışarı çıkılmaması konusunda uyarırken, esnaf ateş karşısında zorlu bir şekilde mesai yapıyor.

Kavurucu sıcaklar esnafı zorluyor! Ateş başında mesai!

Mevsim normallerinin üzerinden seyreden hava şartları vatandaşları zorluyor. Uzmanlar, kavurucu sıcaklara karşı uyarırken, esnafın sıcakla imtihanı sürüyor.

Uzmanlar, bunaltıcı olan sıcaklarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması gerektiğini söylüyor. Dışarı çıkmanın tehlikeli olduğu günlerde ateş karşısında çalışan esnaf oldukça zorlanıyor. Ateş karşısında mesai yapan dönerci ve fırıncılar günde 4-5 kez kıyafet değiştirirken litrelerce su tüketiyor.

Kavurucu sıcaklar esnafı zorluyor! Ateş başında mesai!

"BOL SU İÇMEYE DİKKAT EDİYORUZ"

Eskişehir'de döner dükkanı işleten ve sıcaklarda çalışmanın zorluğundan bahseden Tanju Pekdemir, “Biz her yaz sıkıntı yaşıyoruz ama aşırı sıcaklarda artık çekilmez bir seviyeye kadar geliyor. Dışarısı biraz iyi olduğu zaman çıkıp hava alabiliyorduk ama şu anda dışarıda da aynı sıcaklığı hissettiğimiz için çok zorlanıyoruz. Bol su içmeye dikkat ediyoruz. Gölgede durmaya çalışıyoruz. Dinlendiğimiz zaman gidip elimizi yüzümüzü yıkayarak tekrar geliyoruz. Bu şekilde atlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Tanju Pekdemir, kişi başı günde 4-5 litre su içtiklerini belirterek, "Salonu soğutabiliyoruz ama kendimizi maalesef soğutamıyoruz. Hesabını yapmadım ama kişi başına günlük 4-5 litre su içiyoruzdur. Gün içinde çok terlediğimiz için 2 veya 3 sefer kıyafet değiştirmek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnafın sıcakla müdahale ederken mesaisini gerçekleştirmesi ise vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Zorlu görevi gerçekleştiren esnaf ise sıcaklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER