Kasıp kavurdu ama rahatlatacak! Uzmanlardan son dakika açıklaması geldi bu akşam başlıyor

Ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgası resmen kavurdu. Kavurucu sıcakların bir an önce ülkemizi terk etmesi beklenirken Meteoroloji uzmanlarından 27 Temmuz akşamına dikkat çekilen bir açıklama yapıldı.

Kasıp kavurdu ama rahatlatacak! Uzmanlardan son dakika açıklaması geldi bu akşam başlıyor

Kasıp kavurdu ama rahatlatacak! Uzmanlardan son dakika açıklaması geldi bu akşam başlıyor - Dünya genelinde etkili olan küresel ısınma ile birlikte mevsimlerin etkileri de değişmeye devam ediyor. Mevsim etkileri her geçen gün değişirken artık yaz mevsiminde de Türkiye'de çöl sıcakları hakim oluyor. Çöl sıcaklıklarının etkisini artırması ve 26 - 27 Temmuz tarihlerinde pik noktalara ulaşması ile birlikte yetkililerden uyarılar da peş peşe geldi.

Bugün Türkiye'de en sıcak gün yaşanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (GM) vatandaşı sevindirecek haber geldi. MGM'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı gelirken
Batı Karadeniz bölgesinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve çevreleri ile Bolu ve Karabük'te kuvvetli yağış olacağı buna karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YAĞIŞLAR BAŞLAYACAK

MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre bir açıklamaya yer verildi. Bu açıklamada ise "27/07/2023 Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de (Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Bolu) beklenen kuvvetli yağışların aralıklı ve yerel olarak cuma günü sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasın beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

ekran-goruntusu-2023-07-27-140509.png

Oluşması beklenen olumsuzlar ise ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama olarak kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER