Karne ödülünde abartıdan kaçının!

Eğitim-öğretim döneminin sona yaklaşmasına saatler kaldı. Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Yıldız Karakaya Güneştepe, karne konusunda çocuklara nasıl davranılması gerektiğini anlattı.

Karne ödülünde abartıdan kaçının!

Öğrencileri karne heyecanı sarmışken, Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Yıldız Karakaya Güneştepe, karne ödülü hakkında velileri uyardı.

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Yıldız Karakaya Güneştepe, karne günlerinde çocukların kaygı yaşadığını söyledi. Güneştepe, “Başarı beklentisinin karne sonuçlarıyla eş değer tutulması yalnızca başarısız çocukların değil başarılı çocuklarında karne günlerinde kaygı yaşamasına neden olmaktadır. Çocuğun sevildiğinin ve değerli olduğunun karne notlarına bağlanması belki çocuğu ders çalışma anlamında hırslandırabilir ama asla mutlu etmez" dedi.

Velilerin karne alacak çocuklarına karşı yaklaşımlarının öneminden bahseden Güneştepe, “Tüm çocukların karne notları ne olursa olsun gayretlerinden dolayı her çocuk takdir edilmeyi hak eder. Karne notları beklenen düzeyin altında olduğunda çocuk cezalandırılmamalı. Karne notları ne olursa olsun tatil tüm çocukların hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Karne ödülünde abartıdan kaçının!

EN DEĞERLİ HEDİYE KOŞULSUZ SEVGİ

Çocuğun karnesinden kendi ebeveynliğinin iyi ya da kötü olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Güneştepe, iyi bir karne notu sizi mükemmel anne baba yapmayacağı gibi kötü karne notları da sizin kötü anne babalar olduğunuzu göstermez. Güneştepe, "Başarılı karne getiren öğrenci ödüllendirilirken abartıdan kaçınılmalı, çocuğun başarılarının kendi geleceğini inşa etmek üzere anlamlı olduğu duygusu verilmelidir" dedi.

En değerli hediyenin koşulsuz sevgi olduğunu anlatan Yıldız Karakaya Güneştepe, çocuklara iti bir yaz tatili diledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER