Karar 81 ilde AZ ÖNCE duyuruldu! Bu haktan yararlanmak için yalnızca 4 gününüz var!

TÖHOB ücretsiz taşıma hakkı olan vatandaşları taşıma konusunda yeni bir karar aldı. TÖHOB Başkanı Soydaş, 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkından yararlanması için haftanın yalnızca 4 gününde hizmet vereceklerini açıkladı.

Karar 81 ilde AZ ÖNCE duyuruldu! Bu haktan yararlanmak için yalnızca 4 gününüz var!

Ülkemizde uzunca bir süredir tartışma yaratan 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanma hakları ile ilgili olarak yeni bir karar alındı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş tarafından açıklanan karar kapsamında geçtiğimiz günlerde yeni tartışmaların kapısı aralanmıştı. TÖHOB, gelir desteği ödemelerinin yüzde 40’tan yüzde 70’e çıkarılmasını talep ederek 65 yaş üzeri için 15 Ekim itibariyle ücretsiz taşıma hizmetinin sonlanacağını açıklarken beklenen yeni karar duyuruldu.

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye’deki tüm özel halk otobüslerinin her ayın yalnızca 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu.

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR HAFTANIN 4 GÜNÜ ÜCRETSİZ TAŞINACAK

TÖHOB üyeleri Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) bir araya geldi. Üyeler, içlerinde 65 yaş üstü vatandaşlarında olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup hakkında karar aldı. TÖHOB Başkanı Soydaş, ücretsiz taşıma bedelini artık ödememe kararı aldıklarını kaydederek, “Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1’i ile 4’ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum, lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Bakanlığın verdiği destek iki günlük karşılamayı sağlıyor. İki gün esnaflarımızdan fedakarlık bekliyoruz” şeklinde konuştu.

''CİHAZLARI SÖKMEK GİBİ MEVZUATA GÖRE BİR HAKKIMIZ YOK''

Tüm vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirten TÖHOB Başkanı Soydaş, “Cihazları sökmek gibi mevzuata göre bir hakkımız yok. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızı uyaracaklar. Araçlarımıza tüm Türkiye genelinde bilgilendirme yazısı asacağız” dedi. Ancak bu uygulamanın yasal olarak ne kadar uygulanabileceği de tartışma yarattı. Vatandaşlar cihazlar olduğu sürece kartlarını basarak haklarında yararlanacaklarını kaydetti. Ücretsiz tartışma konusunun nereye varacağı merak edilirken yetkililerden açıklama bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER