Kar yağışına karşı dikkat! Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

MGM tarafından yayımlanan son rapor çerçevesinde beklenen kar yağışına karşı 7 ilde dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Bu çerçevede dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Kar yağışına karşı dikkat! Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 7 il için sarı kodlu kar yağışı uyarısı verildiği ifade edildi. Bu çerçevede dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı.

METEROROLOJİ'DEN 7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ!

Beklenen kar yağışı hakkında resmi internet adresinden uyarıları yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü toplamda 7 il için sarı kodlu uyarı verildiği açıklandı. Bu çerçevede verilen uyarının Batı Karadeniz'de kuvvetli yağışın beklendiği belirtildi. Yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

Batı Karadeniz'de Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 25.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklara etkili olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kar yağışına karşı dikkat! Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı

Toplamda 7 il için verilen sarı kodlu uyarının bugün gece saatlerinden itibaren başlayarak ayın 28'ine kadar devam edeceği belirtildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Verilen sarı kodlu uyarının yanı sıra Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Bu çerçevede yapılan değerlendirmeler şu şekildeydi;

Kar yağışına karşı dikkat! Meteoroloji 7 il için sarı kodlu uyarı yayımladı - Resim : 2

Ülkemizin doğu kesimlerinin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük çevreleri, Kastamonu kıyıları, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Siirt ve Şırnak'ın batısı yağmurlu, Hakkari, Siirt'in doğusu, Şırnak ile Karabük ve Kastamonu'nun yüksek kesimleri kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:Hava sıcaklıklarının Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına çıkması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Konu hakkında yapılan bu açıklamalar MGM'nin resmi internet adresinde yayımlandı.

SONRAKİ HABER