Kar yağışı ülke geneli etkisini gösterecek! Meteoroloji 21 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 21 il için sarı kodlu uyarı verildiği öğrenildi. Bu kapsamda ülkenin büyük çoğunluğunda kar yağışının etkili olacağı öğrenildi.

Kar yağışı ülke geneli etkisini gösterecek! Meteoroloji 21 il için sarı kodlu uyarı verdi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre ülke genelinde kar yağışlarının etkisini göstermeye başladığı öğrenildi. Bu kapsamda özellikle ülkenin kuzey ve doğu bölgeleri için peş peşe uyarılar yapılmaya başlandı. Son olarak toplamda 21 il için bugün beklenen yağışlar hakkında MGM tarafından sarı kodlu uyarı verildi.

METEOROLOJİ 21 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERDİ!

Yayımlanan uyarılar çerçevesinde toplamda 21 il için verilen başlıca uyarılar şu şekildeydi;

Kar yağışı ülke geneli etkisini gösterecek! Meteoroloji 21 il için sarı kodlu uyarı verdi

Doğu Karadeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

“24.12.2023 Pazar günü Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 kg/m2), Giresun'un, Trabzon'un, Rize'nin ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm. kar yüksekliği), Artvin'in kuzey iç kesimlerinde (Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul, Borçka) yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Artvin Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

"Pazartesi günü ve Salı günü sabah saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m2), 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (20-30 cm. kar yüksekliği) şeklinde kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Kar yağışı ülke geneli etkisini gösterecek! Meteoroloji 21 il için sarı kodlu uyarı verdi - Resim : 2

Doğu Anadolu'da Beklenen Kuvvetli Lodosa Dikkat!

“24.12.2023 Pazar günü Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (40-70 km/saat, bu illerin yüksek ve dağlık kesimlerde hamleli 70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yayımlanan bu uyarılar çerçevesinde vatandaşların hem kar yağışı hem de kuvvetli lodos için dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER