Kar ve fırtınaya karşı dikkat! Meteoroloji 10 il için sarı kodlu uyarı verdi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde kar, fırtına ve sağanak yağışa karşı sarı kodlu uyarının verildiği ifade edildi.

Kar ve fırtınaya karşı dikkat! Meteoroloji 10 il için sarı kodlu uyarı verdi

Özellikle son iki gündür Türkiye genelinde yaşanan sağanak yağışın ardından vatandaşlar tarafından hangi illerde sağanak yağışların yaşanacağı hakkında merak edilenler artıyordu. Bu çerçevede Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda hangi illerde sağanak yağışın beklendiğine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

10 İL İÇİN KAR YAĞIŞI VE FIRTINAYA KARŞI UYARI GELDİ!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Meteoroloji'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklama şu şekilde verildi;

Kar ve fırtınaya karşı dikkat! Meteoroloji 10 il için sarı kodlu uyarı verdi

İstanbul’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 15.02.2024 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da kuzey ilçeleri ağırlıklı olmak üzere kuvvetli sağanak yağış (20-40 kg/m2) beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’in Batısında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya ve Düzce ile akşam saatlerinden sonra Bolu’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların 1000 m rakım üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege Denizi açıklarında fırtına bekleniyor!

Ege açıklarında rüzgarın bugün (14.02.2024) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cuma (16.02.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kar ve fırtınaya karşı dikkat! Meteoroloji 10 il için sarı kodlu uyarı verdi - Resim : 2

Konu hakkında yapılan bu uyarılar çerçevesinde kişilerin bu illerde beklenen sağanak yağış, fırtına ve kar yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER