Kar resmen kapıya dayandı! Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte toplamda 11 il için kar yağışlı sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Kar resmen kapıya dayandı! Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi

Ocak ayının gelmesi ile birlikte pek çok il için sağanak yağış uyarıları peş peşe verilmeye başlandı. Bununla birlikte bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda 11 ilde sağanak yağışın beklendiği öğrenildi. Pek çok ilde sağanak yağış beklenirken, kar yağışlarının da özellikle de doğu illerinde beklendiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN 11 İLDE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Bugün MGM tarafından yapılan açıklamalarda 5 Ocak 2024 tarihinde toplamda 11 ilde kar yağışlı sağanak beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede konu hakkında yapılan açıklamalar başlıca şu şekilde verildi;

Kar resmen kapıya dayandı! Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi

Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat

Bu akşam saatlerinden itibaren yarın (05.01.2024 Cuma) gece saatlerine kadar Batman, Siirt ve Şırnak'ta kuvvetli yağmur ve sağanak, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli kar yağışı, Hakkari çevreleri, Van'ın ve Bitlis'in yüksekleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun (20 cm ve üzeri kar yüksekliği) kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rize ve Artvin'in Yüksek Kesimlerinde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

05.01.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Rize'nin ve Artvin'in 1.000 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği), dağlık ve yüksek kesimlerinde (1.500 metre ve üzeri) yer yer yoğun (20 cm ve üzeri kar yüksekliği) kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde çığ tehlikesi ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Orta ve Doğu Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Orta Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren batıdan, zamanla Doğu Karadeniz ‘de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kar resmen kapıya dayandı! Meteoroloji'den 11 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi - Resim : 2

Bu çerçevede yukarıda verilen toplamda 11 ilde yaşayan vatandaşların verilen uyarılar çerçevesinde dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER