Kapsam dışındaki emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge TBMM'ye gönderildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL tutarında Cumhuriyet ikramiyesi verileceğini müjdelemişti. Yalnızca çalışmayan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılırken bu durum çalışan emekliler de hayal kırıklığı yaratmıştı.

Kapsam dışındaki emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge TBMM'ye gönderildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kapsamında emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi için müjdeyi vermişti. Emeklilere yapılan 5 bin liralık ikramiye ödemesi ise yalnızca çalışmayan emeklilere verilmişti.

Çalışan emeklilerde bu durum hayal kırıklığı yaratırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emeklilerin de kapsam dahiline alınması için talimat verildiği ortaya çıkmıştı. Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önergenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderildiği bildirildi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE 5 BİN TL ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yazılı açıklamasında, emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere 5 bin lira ikramiye ödendiği anımsatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışmanın başlatıldığı belirtilerek, "Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge, AK Parti Grubu'na gönderildi." denildi.

ekran-goruntusu-2023-11-10-102748.png

Bu çerçevede çalışan emeklilerin de 5 bin TL tutarında Cumhuriyet ikramiyesi alması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER