Korsan taksicilik yapanları caydıracak kanun teklifi Meclis’e geldi. Aktarılan habere göre ilk ihlalde 6 ay, tekrarlanması halinde 1 yıl süreyle ehliyete el konulabilir. Bu süre içerisinde sürücüye yeni ehliyet verilmemesi ya da geçici bir belge verilmemesi de görüşülen konular arasında.
Konu ile ilgili kanun teklifinde, ulaştırma sektörünün en büyük sorunları arasında korsan taksi ve ruhsatsız yolcu taşımacılığı yapan servis araçları olduğu vurgulandı. Bu araçların izin almadan faaliyet göstermesi, yasal bir şekilde çalışan kişilerin ekonomik olarak kayıplar yaşamasına neden olduğu belirtildi.
CEZALARA EK OLARAK YENİ YAPTIRIMLAR ELE ALINACAK
Öte yandan korsan taşımacılık yolcular için de ciddi bir güvenlik sorunu olabilmektedir. Korsan taşımacılıkla ilgili para cezaları sürücüler tarafından ödenerek faaliyetlerine devam etmesi durumu pek çok kişi için de cazip hale getiriyor. Bunun önüne geçmek için daha caydırıcı cezalar üzerinde çalışma yapılıyor.
EHLİYETE EL KONULMASI GÜNDEMDE
Kanun teklifinde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek 2. maddesinde değişiklik yapılarak sürücülere verilen idari para cezalarına ek olarak ehliyete 6 ay boyunca el konulması hükmünün getirilebileceği belirtildi. Bu şekilde hem bu işi yasal olarak yapan esnafın hakkı konulacak hem de yolcular can güvenliği artırılacak.