Kanseri yendikten sonra ressamlık hayalini gerçekleştirdi

71 yaşındaki Kamile Gürel, kanseri yendikten sonra ressamlık hayalini gerçekleştirdi. Gürel, azmi ve başarısıyla çevresindekilere örnek oluyor.

Kanseri yendikten sonra ressamlık hayalini gerçekleştirdi

Konya'da yaşayan 71 yaşındaki Kamile Gürel, çocukken kurduğu ressam olma hayalini, kanseri yendikten sonra gerçekleştirdi. Kamile Gürel, başarısı ile çevredekilerin beğenisini topluyor.

Konya'da resim öğretmeni olmak isterken ailesinin okumasına izin vermeyerek evlendirdiği 71 yaşındaki Kamile Gürel, kanseri yendikten sonra moral olması için akrabasının yazdırdığı kurs sayesinde ressamlık hayaline kavuştu. Gürel, ilkokulu tamamladıktan sonra ailesinin eğitim hayatını sonlandırması yönündeki baskılarına karşı geldi. Öğretmeninden etkilenerek resim öğretmeni olmak isteyen, ortaokul ve lise eğitimini bitirdikten sonra üniversite sınavında yüksek puan alan Kamile Gürel, ailesinin baskıları artınca eğitim hayatına ve çok sevdiği resme veda etmek zorunda kaldı.

Ailesinin yönlendirmesiyle yaptığı evlilikten 2 çocuk sahibi olan Gürel, bir süre sonra eşinden boşandı. Çocuklarını evlendiren Kamile Gürel, 57 yaşında tükürük bezi kanserine yakalandı. Gürel, tedavinin yanı sıra çocukları, arkadaşları ve yakınlarının desteğiyle bir yıl sonra kanseri yendi. Gürel, 59 yaşındayken bir akrabasının kendisinden habersiz resim kursuna kaydını yaptırmasıyla daha da moral buldu. Gürel, 64 yaşındayken burada ilk kişisel sergisini de açtı. Selçuklu Aile Sanat ve Eğitim Merkezinde eğitimini sürdüren 71 yaşındaki Kamile Gürel, eğitim hayatında hep başarılı bir öğrenci olduğunu ancak o günün şartlarında hayallerini gerçekleştiremediğini ifade etti.

Kanseri yendikten sonra ressamlık hayalini gerçekleştirdi

"HASTALIĞI UNUTTUM"

Gürel, "Hocamın da desteğiyle gerçekten resim yapabiliyorum, çok da zevk alıyorum. Hastalığı unuttum, bu süreçte sürekli resim yaptım. Şu anda da hem anneme bakıyorum hem de çok sevdiğim resmi devam ettiriyorum. Başladığım zaman resmin içinde kayboluyorum. Renklerle oynamak çok hoşuma gidiyor, yani kendimi kaybediyorum. Son bir yıldır sağ elim titremeye başladı ama yine de yapıyorum. Tatil olunca 'Kurs ne zaman açılacak?' diye arıyorum. Yaşım epeyce var ama gücüm yettiğince kursa gelmeyi, resim yapmayı düşünüyorum. Resim tutkumu, 48 resimle açtığım ilk kişisel sergimle taçlandırdım" dedi.

Gürel, hem yaşam enerjisi hem sanata olan tutkusu ile çevresindekiler tarafından takdir ediliyor. Hayalleri gerçekleştirmek için yaşın öneminin olmadığını söyleyen Gürel, hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER